preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 415008
Ovaj mjesec: 1682
Ovaj tjedan: 722
Danas: 142

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Upis u srednju školu

 

PROGRAM PROFESIONALNOG USMJERAVANJA UČENIKA OSMIH RAZREDA

Tijekom cijele školske godine planiran je program profesionalne orijentacije za učenike 8. razreda. Stručna suradnica pedagoginja i razrednici 8. razreda odradit će s učenicima nekoliko radionica i predavanja u kojima će im objasniti način upisa u srednju školu te ih uputiti na osobe, web stranice i institucije koje im mogu pomoći. Osim učenika, radionice i predavanje bit će održani i za roditelje učenika.

 Točne informacije o e-Upisima u 1. razred srednje škole za školsku godinu 2020./2021. pronađite u Power Point prezentaciji UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2020-2021 koja se nalazi u prilogu ovog članka. 

 

Kako izračunati bodove? enlightened

U prilogu članku nalazi se pdf dokument Predmeti važni za zanimanje.  Tu ćete naći popis škola i zanimanja te predmete koji se boduju. U prilogu se nalazi i dokument Broj_bodova_potrebnih_za_upis. Tu ćete naći minimalni i maksimalni broj bodova učenike koji su prošle školske godine upisali prvi razred srednje škole. Ti bodovi pokazuju učenicima koliko su blizu ili daleko usoješnog upisa u određena zanimanja, ali ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Svaka generacija učenika je različita i možda će ove godine za neka zanimanja biti potrebne bolje ocjene. Tablice za računanje bodova također su u prilogu. 

smiley

 

Koje škole mogu izabrati? enlightened

Brošura za Slavoniju s popisom svih srednjih škola možete pronaći u prilogu ovog članka ili na ovoj stranici:  

Stranice Društva za istraživanje i razvoj ljudskih potencijala Razbor, koje se bavi savjetovanjem za izbor zanimanja i usmjeravanjem karijere. Na ovoj stranici nalazi se nekoliko on-line upitnika o informiranosti o zanimanjima, procjeni vlastitih sposobnosti i izboru karijere.

Školski e-Rudnik službena je baza Ministarstva znanosti i obrazovanja koja sadrži sve informacije o osnovnim  i srednjim  školama u Republici Hrvatskoj. Tu možete pronaći podatke o predmetima, ocjenama učenika, pedagoškim mjerama, izostancima i uspjehu učenika na državnoj maturi.   

Svakako treba posjeti web stranice srednje škole koju učenik planira upisati. Na njihovim stranicama pronaći ćete informacije o datumu upisa i donošenja upisnica kao i upoznati rad škole. 

 

Kako donijeti odluku?

Ove stranice mogu pomoći:

e-Usmjeravanje Ovo je portal na kojem možete pronaći informacije i alate koji će vam pomoći za izbor zanimanja, škole i studije, informacije o slobodnim radnim mjestima, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge, koje će vam pomoći da lakše upravljate svojom karijerom. Na ovom mjestu možete pronaći UPITNIK Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija  koji će vam pomoći donijeti odluku.

Stranica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK koji je otvoren za sve građane – bilo da ste učenik, student, roditelj, nezaposlena ili zaposlena osoba, poslodavac, učitelj ili bilo tko drugi – savjetnici i prostor CISOK-a na usluzi su za sva pitanja i nedoumice koje možete imati vezano uz razvoj vaše karijere, a sve usluge CISOK-a su besplatne.

 

 

Korak po korak do srednje škole

Upisi u srednju školu provode se na teljemu Odluke o upisu učenika u 1. razred srednje škole koju je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Upisi se provode elektronski, putem web  stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

1. KORAK: ŠKOLA MI DODJELJUJE ELEKTRONIČKI IDENTITET - CARNET korisničko ime i lozinka

2. KORAK: SMS-OM DOBIVAM PIN – prilikom prve prijave ostavljam broj mobilnog telefona na koji mi stiže pin za prijavu u sustav. Kako bi se osigurala točnost cijeloga postupka rangiranja na programe obrazovanja, kandidati su dužni provjeriti osobne podatke, ocjene iz osnovne škole te, ako ih posjeduju, rezultate državnih i međunarodnih natjecanja, kao i sve ostale upisane podatke koji se nalaze u sustavu NISpuSŠ-u.

3. KORAK: BIRAM 6 ZANIMANJA I REDAM IH PREMA SVOJOJ ŽELJI. 

U ljetnom i jesenskom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja. Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi program obrazovanja koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Prilikom prijave pojedinoga programa obrazovanja potrebno je odabrati prvi i drugi strani jezik i izborne predmete između ponuđenih stranih jezika i izbornih predmeta koji se u srednjoj školi predaju.

4.  KORAK: SUSTAV PRAVI POREDAK – gledam svoj plasman i najbolji izbor, određujem prioritet. Lista prioriteta može se mijenjati do  zaključavanja liste.

 

5. KORAK:  POTPISUJEM PRIJAVNICU S RODITELJEM

Za učenike završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje njihov razrednik. Učenici prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, donose u svoju školu razredniku ili dostavljaju elektronskim putem

6. KORAK:  POTPISANU PRIJAVNICU DONOSIM U ŠKOLU  – Provjerim s razrednicom je li prijavnica označena u sustavu. 

7.KORAK: UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u sklopu upisne kvote.  Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a,  koju si dužan dostaviti osobno ili elektroničkim putem u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa. 

Nakon što učenik potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.  smiley

 

Rokovi za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. su:

 

  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju