preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kućni red škole

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 1. 2010.

Ukupno: 419223
Ovaj mjesec: 1407
Ovaj tjedan: 76
Danas: 31

Učilica je zabavni i edukativni računalni software za djecu od 1. do 8. razreda. S Učilicom djeca kroz zabavu i igru uče, provjeravaju i ponavljaju najvažnije cjelokupno obvezno osnovnoškolsko gradivo.

Školski kurikulum 2020./2021.

Na osnovi članka 28. stavka 8. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi,(N.N.87/08,86/09,92/10,105/10,90/11,96/12,86/12 i 94/13),  te članka 10. Statuta Osnovne škole Matija Gubec Piškorevci, na prijedlog Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i ravnatelja škole, Školski odbor na sjednici održanoj 1.listopada,2020.godine,donosi


 

                                                         Š K O L S K I   K U R I K U L U M

Uvod

            Kurikulum je način, tj. put kako provodimo programe i sadržaje kako bismo poticali i razvijali intelektualni, osobni, društveni i fizički razvoj učenika.

            Kurikulum podrazumijeva i uključuje opsežno planiranje, ustrojstvo i provjeravanje procesa rada i djelovanja s obzirom na odgovarajuće detaljne ciljeve, sadržajne elemente, ustrojstvo i kontrolu postignuća prema globalno postavljenim ciljevima i prema pretpostavkama za odvijanje procesa (prof. dr. Vladimir Jurić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

            U školskoj teoriji i praksi kurikulum sadrži sve sadržaje, procese i aktivnosti koji imaju za cilj ostvarivanje ciljeva i zadataka obrazovanja na način da se promoviraju intelektualni, osobni, društveni i fizički razvoj djece/učenika. Uz službeni program, kurikulum sadrži i one aktivnosti i sadržaje koje možemo smatrati neformalnim, a predstavljaju svojevrsni specifikum škole, zaštitni znak njenog imidža.

            „Školski kurikulum utvrđuje dugoročni i kratkoročni plan i program škole s izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, a donosi se na temelju nacionalnog kurikuluma  i nastavnog plana i programa.

            Školski kurikulum određuje nastavni plan i program izbornih predmeta, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti i druge odgojno-obrazovne aktivnosti, programe i projekte prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda.

            Školskim kurikulumom se utvrđuje:

  • aktivnost, program i /ili projekt
  • ciljevi aktivnosti, programa i /ili projekta
  • nositelji aktivnosti, programa i/ili projekta
  • način realizacije aktivnosti, programa i/ili projekta
  • vremenik aktivnosti, programa i /ili projekta
  • detaljan troškovnik aktivnosti, programa i/ili projekta
  • način vrednovanja i način korištenja rezultata vrednovanja.“(čl. 28 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi)

            Pri izradi školskog kurikuluma stavljen je naglasak na specifičnosti škole i sredine u kojoj škola djeluje. Središte i polazište rada na sadržajima školskog kurikuluma jesu potrebe i interesi naših učenika, roditelja i lokalne zajednice. U planiranju aktivnosti vodimo se načelima individualizma, nepristranosti i transdisciplinarnosti. Bitne pretpostavke ostvarivanju ciljeva postavljenih u kurikulumu su: postojanje stručne kompetencije učitelja, kvalitetna suradnja na relaciji roditelji – škola, podrška i pomoć lokalne zajednice.

            Kurikulumom Osnovne škole Matija Gubec Piškorevci obuhvaćena su sljedeća područja rada u školi:  izborna nastava,  dopunska nastava,  dodatna nastava,  izvannastavne aktivnosti,   rad ŠŠK-a,  izvanučionička nastava, obilježavanje važnijih datuma kroz godinu, školske projekte i  izvanškolske aktivnosti.

 

         Kurikulum kao dokument u .pdf formatu dostupan  je na mrežnim stranicama škole svim učenicima, roditeljima i ostalim zainteresiranim za život i rad naše škole.                                                                                


Priloženi dokumenti:
14_OS_Matija_Gubec,_Piskorevci_-_kurikulum.pdf (633.85 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Iletić   datum: 2. 10. 2020.

  

 


Modni katalog

Klikni na sliku!! :)


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Internet najradije koristim za:Forum

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Arhiva dokumenata

 

Hrabri telefon posvećen je tebi i bavi se temama kao što je zlostavljanje i zanemarivanje djece. Hrabri telefon je udruga koja pomaže djeci i bori se za njihova prava.

preskoči na navigaciju